İletişim Başkanlığı’nda düzenlenen ‘Vatandaş Diplomat Projesi’ toplantısında konuşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Vatandaş diplomatlarının önemi ve etkisi üzerine” değerlendirmelerde bulundu. Altun, “Vatandaş diplomasisi, devletler arası iletişimin ötesine geçerek toplumlar arasında doğrudan ilişki kurmayı amaçlayan yeni bir kamu diplomasisi projesidir” dedi.
Toplantıda Vatandaş Diplomat el kitabının tanıtımının yapıldığını belirten Altun, bu projeyle Türkiye’nin gücünün ve potansiyelinin dünya çapında daha geniş kitlelere duyurulmaya çalışıldığını ifade etti. Altun, “Vatandaş diplomasisi, bireyler arası iletişimi güçlendirerek kültürel alışverişi ve iş birliklerini teşvik eden stratejik bir araçtır” diye konuştu.
Altun, Türkiye’nin dünya genelinde 300’e yakın diplomatik temsilcilik ile en yaygın diplomatik ağlardan birine sahip olduğunu söyledi. Ayrıca, yurt dışında yaşayan 6,5 milyon Türk vatandaşının da potansiyel vatandaş diplomasi ağı oluşturduğunu belirtti. Altun, bu diplomasi türünün ülke tanıtımına ve kültürel alışverişe önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi.
Bunun yanı sıra Altun, Türkiye’nin küresel arenadaki hakikat ve adalet mücadelesi verirken, dış güçlerin propaganda faaliyetlerine karşı da mücadele ettiğini vurguladı. Altun, Batılı medya organlarının Türkiye’ye karşı yürüttüğü karalama kampanyalarına karşın, ülkenin kendi stratejilerini belirleyen bağımsız bir politika izlediğini belirtti.
Altun, vatandaş diplomasisinin hakikati ve adaleti merkeze alarak toplumlar arasında hoşgörü ve saygının gelişmesine katkı sağlayacağını ve uluslararası ilişkilerde barışçıl çözümlerin bulunmasına olanak tanıyacağını ifade etti. Altun’un konuşmasının ardından toplantı sona erdi. (DHA)