Fatou’nun 68. Yaş Günü: Tarihin Dişi Gorili

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en yaşlı gorili olarak bilinen Fatou, 1959 yılından beri yaşadığı Berlin Hayvanat Bahçesi’nde, hayranları ve basın mensuplarıyla birlikte 68. yaşını kutladı. Special olarak seçilmiş sebzeler, yapraklar ve meyvelerden oluşan bir menü ile karşılanan Fatou’ya, dişlerinin olmadığından dolayı çiğnemesi kolay besinler sunuldu.

Berlin Hayvanat Bahçesi Müdürü Dr. Andreas Knieriem, Fatou’nun, 2017 yılından beri her yıl 13 Nisan’da yapılan doğum günü kutlamalarına katılan kalabalık bir hayran kitlesine sahip olduğunu belirtti. Fatou’nun sadece yaş rekorlarını kırdığı için değil, aynı zamanda sakin ve onurlu duruşuyla da herkesi etkilediğini ifade eden Knieriem, “Fatou, bize diğer canlılara karşı daha fazla empati göstermemiz gerektiğini hatırlatıyor. Şehir sakinleri olarak, bozulmamış doğal yaşam alanlarına olan bağımlılığımızı unutmamalıyız. Biyolojik çeşitlilik, varlığımızın temelini oluşturuyor ve korunması gereken değerli bir hazine” dedi.

Fatou’nun hikayesi, 1959 yılında Batı Afrika’da bir Fransız denizci tarafından keşfedilmesiyle başladı. Denizci, Marsilya’daki bir tavernada hesabını ödemek için Fatou’yu nakit karşılığında takas etti ve ardından Fransız hayvan tüccarı Madame Lafevre tarafından Berlin Hayvanat Bahçesi’ne satıldı.

Fatou’nun tam doğum tarihi bilinmemekle beraber, vahşi doğada doğduğu için hayvanat bahçesine getirildiğinde en az iki yaşında olduğu tahmin ediliyor. Dolayısıyla 1957 doğumlu olduğu düşünülmekte. Hayvanat bahçesi yetkilileri, Fatou’nun doğum gününde en sevdiği meyve olan çileklerle dolu özel bir sepetle ödüllendirildiğini vurguladı. Aynı zamanda, yaşı nedeniyle ona özel bir diyet uygulandığı da kaydedildi.

Berlin Hayvanat Bahçesi Basın Müdürü Hanja Runge, Fatou’nun sağlığına özel bir önem gösterildiğini belirterek, “Dengeli bir diyeti desteklemek amacıyla, Fatou’nun gündelik rutininde yiyecek arama ve aktif kalmak için tırmanma ipleri gibi aktiviteler yer almakta” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Fatou’nun genç gorillerle kıyaslandığında daha sakin ve çekingen olduğu ifade eden Runge, “Küçük goriller enerjik bir şekilde keşfe ve oyun oynamaya yönelirken, Fatou her şeyi dikkatlice gözlemlemeyi tercih ediyor” dedi.

Fatou, Uluslararası Doğa Koruma Birliği tarafından kritik düzeyde tehlike altında kabul edilen türünün sembolik bir elçisi olarak önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fatou’nun 68. Yaş Günü: Tarihin Dişi Gorili

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Medyaşör ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!